منبع دوجداره-منبع کویل دار -منبع موتورخانه- منبع انبساط - بوستر پمپ

فروش منبع آبگرم موتورخانه، بوستر پمپ، دیگ و تچهیزات موتورخانه

منبع دوجداره-منبع کویل دار -منبع موتورخانه- منبع انبساط - بوستر پمپ

فروش منبع آبگرم موتورخانه، بوستر پمپ، دیگ و تچهیزات موتورخانه

کلیک صنعت | فروش منبع دو جداره - منبع کویل دار - منبع انبساط - بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی - دیگ موتورخانه - مخزن آب

۵ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
محاسبه حجم منبع آبگرم
 1398/03/01  بدون نظر  بلاگمنبع دوجدارهمنبع کویل دار  

نحوه محاسبه آب گرم مورد نیاز ساختمان

  1. دمای آب گرم مصرفی: دمای آب گرم مصرفی با توجه به نوع مصرف متفاوت است. دمای دستشویی دمایی بین 120 تا 130 درجه فارنهایت است. همچنین بعضی تجهیزات و وسایل خانگی نیازمند دمای بالاتری هستند. مانند ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی که نیازمند دمای بالاتری هستند. با توجه به اینکه با بالارفتن دمای آب گرم مصرفی میزان اختلاف دما با محیط بیشتر می‌شود میزان اتلاف حرارتی نیز افزایش می‌یابد. بنابراین دمای آب گرم مصرفی نمی‌تواند از دمای خاصی بیشتر شود. هر چند در بعضی موارد صنعتی نیازمند دمای بالا هست که محدودیت دمایی اهمیت کمتری پیدا می‌کند. به طور کلی دمای آبگرم مصرفی ساختمان نباید بیشتر از 160 درجه فارنهایت باشد. دمای مورد نیاز هر کدام از مصارف ساختمان در جدول زیر آمده است. معمولا دمای ورودی به آبگرمکن درون ساختمان 60 درجه فارنهایت و دمای خروجی از آبگرمکن 140 درجه فارنهایت در نظر گرفته می‌شود.
نوع مصرف دمای آبگرم مصرفی (F)
شیر دستشویی یا ظرفشویی 125
حمام 100-105
گاراژها (برای شستشوی اتومبیل) 75-85
شستشوی ماشین آلات صنعتی 140-160
شستشوی پشم و ابریشم 92-98
شستشوی پنبه و کتان 120-125
استخر شنا 70-80

 

  1. مقدار آبگرم مصرفی و ظرفیت آبگرمکن: برای تعیین آب گرم مورد نیاز ساختمانها جداولی توسط مهندسان تاسیسات در کشورهای اروپایی و آمریکا ارائه شده است. از آنجایی که در ایران اطلاعات جامعی در مورد میزان مصرف آب گرم ساختمان ارایه نشده است و تنوع آب و هوایی گسترده و عادات متفاوت برای مصرف آب گرم وجود دارد باید علاوه بر رجوع به کتاب‌های مرجع اروپایی و آمریکایی، تجربه و مشاهدات شخصی را نیز برای تعیین آب گرم مورد نیاز وارد کرد. این جداول میزان مصرف آبگرم را بر حسب نوع ساختمان و مقدار لازم برای هر کی از ساکنین یا وسایل بهداشتی مورد استفاده در ساختمان ارائه می‌دهند. قبل از استفاده از این جداول بهتر است با چند اصطلاح ممهم در ارتباط با آنها آشنا شویم:

ضریب تقاضا: میزان مصارفی که در جدول برای مصارف مختلف پیشنهاد می‌شود حداکثر مقداری است که در طول شبانه روز بر پایه استفاده مستمر تعیین گردیده است. ولی مشخص است که میزان مصرف در تمام طول شبانه روز یکسان نیست و در بعضی ساعات روز مصرف کمتر و در بعضی از ساعات روز بیشتر و همچنین در بعضی از ساعات روز میزان مصرف صفر است. از طرفی تمام وسایل مصرفی آب گرم به طور همزمان آغاز به کار نمی‌کنند. بنابراین طراحی میزان مصرف حداکثر با استفاده از محاسبات مربوط به آبگرم مصرفی مانند اندازه‌گذاری لوله‌ها، حجم منابع و بار حرارتی آب گرم مصرفی بر مبنای حداکثر مصرف محاسبات درستی را نتیجه نمی‌دهد. برای پی بردن به محاسبات دقیق‌تر در جدول ضریبی به نام ضریب تقاضا ارائه شده است که با ضرب کردن آن در ارقام ارائه شده برای حداکثر آب گرم مصرفی، مقدار واقعی مصرف آب گرم ساختمان مورد نظر در ساعت به دست می‌آید.

ظرفیت حرارتی آبگرمکن که عبارت است از مقدار آب که در یک ساعت توسط آبگرمکن گرم می‌شود، حداقل برابر خواهد با مقدار واقعی مصرف آبگرم ساختمان در ساعت. مقادیر حداکثر آب گرم مصرفی بر حسب نوع وسایل بهداشتی و میزان لازم برای هر نفر در ساعت، در جداول مربوطه ارائه شده است. برای دستیابی به دقت عمل بیشت، توصیه می‌گردد که همواره از جدول زیر استفاده شود.


فرمول‌های محاسباتی:

ضریب تقاضا×حداکثر مصرف آب گرم (GPH) = مقدار واقعی مصرف آب گرم

ضریب ذخیره آب گرم ×ضریب تقاضا×حداکثر مصرف آب گرم (GPH)= ظرفیت منبع آب گرم

  • به دلیل اینکه گس از مصرف 0.7 تا 0.75 آب گرم منبع، بقیه آب موجود در آن سرد می‌شود، به عنوان یک قاعده کلی، حجم منبع ذخیره‌ی آب گرم را باید بین 0.25 تا 0.3 بیش از مقدار واقعی مصرف آب گرم ساختمان در نظر گرفت، ولی این خود بستگی به یکنواخت یا غیر یکنواخت بودن مصرف آب گرم در ساختمان دارد. به عنوان مثال، در ساختمان‌هایی همچون هتل و بیمارسان که تقاضای آب گرم آنها تقریبا یکنواخت است، ضرایب ذخیره‌ی منبع را می‌توان به ترتیب تا 0.8 و 0.6 کاهش داده در عوض ظرفیت حرارتی آبگرمکن را افزایش داد.
نوع ساختمان حداکثر آب گرم لازم برای هر نفر (GPH) ضریب تقاضا ضریب ذخیره منبع
منازل مسکونی 10 0.60 1.4
آپارتمان با مخزن اختصاصی 10 0.60 1.4
با مخزن مشترک
هتل 7 0.60 1.4
ادارات 3 0.30 2
کارخانجات 5 0.40 1
مدارس 4 0.40 1
بیمارستان 15 0.15 0.6

فرمول محاسباتی:

ضریب تقاضا× حداکثر آب گرم لازم= مقدار واقعی مصرف آب گرم

ضریب ذخیره منبع × ضریب تقاضا × حداکثرذ آب گرم لازم= حجم منبع آب گرم

  • مقادیر مندرج در جدول بر پایه میزان آب گرم لازم برای لباسشویی و غیره باید به آن اضافه شود.
  • مقدار ارائه شده برای مدارس در صورتی مقرون به واقعیت خواهد بود که مصرف دوش را هم در نظر بگیریم، ولی چون اغلب مدارس ایران فاقد دوش برای دانش‌آموزان هستند بهتر است برای تعیین مقدار واقعی مصرف مدارس از جدول(1) استفاده شود.

 

ضریب ذخیره منبع: برای تعیین حجم منبع آب گرم مصرفی، ضریبی تحت عنوان ضریب ذخیره‌ی منبع در جداول 3 و 4 ارائه شده است که با ضرب کردن آن در مثدار واقعی مصرف آب گرم، حجم منبع آب گرم به دست می‌آید. موضوع قابل توجه در مورد منابع آب گرم مصرفی این است که پس از مصرف 70 تا 75 درصد آب گرم موجود در منبع، بقیه آب منبع سرد خواهد شد، بنابراین باید خجم منبع آب گرم را حدال بین 25 تا 30 درصد بیش از میزان مصرف واقعی آب گرم در نظر گرفت. عموما در صورتی که تقاضا برای آب گرم یکنواخت نباشد به منبع ذخیره بزرگتری نیاز است. در ساختمان‌هایی که تقاضا برای اب گرم تقریبا یکنواخت باشد، می‌توان منبع ذخیرهی کوچکتری اختیار کرد در عوض ظرفیت را بزرگتر در نظر گرفت، زیرا این امر باعث کاهش بار حرارتی دیگ و کوچکتر شدن اندازه‌ی سطح حراررتی آبگرمکن می‌شود. کارخانجات، دارات و مدارس معمولا دارای تقاضای ابگرم غیر یکنواخت بوده و حداکثر تقاضای آبگرم آنها در مدت زمان بسیار کوتاهی رخ می‌دهد. تقاضیای آب گرم در آپارتمان‌ها، منازل، هتل‌ها و بیمارستان‌ها معمولا از یکنواختی بیشرتی برخوردار است. لذا می‌توان ضرایب ذخیره منبع را برای هتل‌ها و بیمارستان‌‌ها به ترتیب تا 0.8 و 0.6 تقلیل داده در عوض ظرفیت حرارتی آبگرمکن را افزایش داد. در مورد منابع ذخیره‌ی آب گرم، توصیه می‌شود که در ساختمان‌های بزرگ (مثل مدارس) که برای سرایدار و خانواده‌اش نیز محل سکونتی در خود ساختمان در نظر گرفته می‌شود، منبع آب گرم جداگانه‌ای برای سرایداری محاسبه و نصب شود. همچنین بهتر است در ساختمان‌های بزرگ، مقدار محاسبه شده برای حجم آب را بیند چند منبع تقسیم نماییم تا در صورت احتیاج به تعمیر و … ساختمان از آب گرم محروم نشود. جدول 4 را می‌توان برای محاسبه سریع و سرانگشتی حجم منبع آب گرم مورد استفاده قرا داد.

نوع ساختمان حجم منبع به گالن
منازل مسکونی تا پنج نفر 50-75
منازل مسکونی تا ده نفر سکنه 125
مجموع ساختمان‌های آپارتمانی با مخزن مشترک 50 برای هر واحد آپارتمانی
بیمارستان برای هر تخت 12
مدارس برای هر دانش‌آموز 0.25-0.5
ادارات به ازای هر کارمند 1.25
کارخانجات در صورت داشتن دوش، برای هر کارگر 7.5

 

فرمول محاسباتی: بر پایه مطالب مذکور، می‌توانیم مقدار واقعی مصرف اب گرم و حجم منبع را با استفاده از فرمول‌های زیر تعیین نماییم:

ضریب تقاضا × حداکثر مصرف آب گرم در ساعت = مقدار واقعی مصرف آب گرم در ساعت

ضریب ذخیره منبع × ضریب تقاضا × حداکثر مصرف آب گرم در ساعت = حجم منبع آب گرم

محاسبه بار حرارتی آب گرم مصرفی (Q3):

پس از تعیین مقدار واقعی آب گرم مصرفی که برابر است با حداقل ظرفیت حرارتی آبگرمکن، بار حرارتی آب گرم مصرفی با استفاده از فرمول زیر تعیین می‌شود:

(Q3=V×8,33× (t2-t1

که در این رابطه Q3 بار حرارتی اب گرم مصرفی بر حسب Btu/hr)، V) مقدار واقعی آب گرم مصرفی بر حسب گالن بر ساعت (GPH)، مقدار عددی 8.33 وزن مخصوص آب بر حسب پوند بر گالن، t1 دمای آب شهر ورودی به آبگرمکن بر حسب درجه فارنهایت (معمولا 60) و t2 درجه حرارت آب گرم مصرفی خروجی از آبگرمکن بر حسب درجه فارنهایت است.

  • شرکت تیلار
  • ۰
  • ۰
تعویض منبع دوجداره
 1394/05/11  بدون نظر  بلاگتجهیزات موتورخانهمنبع دوجداره  

تعمیر و تعویض منبع دو جداره موتورخانه

کلیک صنعت سازنده منابع دو جداره در ظرفیت های مختلف آمادگی خود را در زمینه تعمیر و تعویض منابع آب گرم دو جداره (DWH) اعلام می‌دارد. اسیدشویی منابع از روش های متداولی است که برای سرویس منابع آب گرم کن مورد استفاده قرار می‌گیرد. گروه اجرای تاسیسات کلیک صنعت به کمک نیروی با تجربه خود، آماده ارائه خدمات خود به شما عزیزان است.

“پیشنهاد ویژه کلیک صنعت استفاده از ورق با نمره بالاتر برای عدسی هاست! ”

از جمله دلایلی که منبع دو جداره نیاز به تعمیر و یا در نهایت تعویض خواهد داشت :
معمولا منبع دو جداره از نقاط جوش تضعیف شده و در طول زمان سوراخ شده و آب می‌دهد.
استفاده از آب مناسب و تصفیه نشده از کاتیون های سنگین و رسوب زا.
غیر اصولی بودن جوشکاری منبع آب گرم کن.
مواقعی که خط جوش ورق ها چند تکه باشد. از موارد شایعی که باعث سوراخ شدن منبع دو جداره می‌شود هنگامی است که ورق ها به صورت چند تکه و بر روی هم بدون فاصله جوش داده می‌شوند.
“منبع دو جداره کلیک صنعت را با اطمینان خرید کنید!”

سوراخ شدن منبع دوجداره

معمول ترین ایرادی که در منابع دو جداره مشاهده میشود، سوراخ شدن منبع دو جداره است که به دلایل متعددی صورت میگیرد. معمولا منابع دو جداره بعد از مدتی، به علت اینکه آب شهر که یک آب تازه است در آن جریان دارد، با آب واکنش داده و در اثر این امر، خوردگی به وجود آمده و سوراخ می شوند.پ

شایع ترین محل سوراخ شدن منبع دو جداره در قسمت عدسی ها. در صورتی که منبع دو جداره از این نقطه سوراخ شده باشد، میتوان با جوشکاری تا مدتی از آن استفاده کرد. ولی این نشانه ای بر این پدیده است که عمر منبع دو جداره به پایان رسیده است و باید یک منبع جدید را در فرصت مناسب جایگزین قبلی کرد.

در برخی حالات که منبع از داخل سوراخ می شود هیچ نوع درمان یا تعمیر موقتی برای آن وجود نخواد داشت و معمولا منبع دو جداره باید حتما عوض شود. وقتی جداره داخلی سوراخ می شود، آب از منبع انبساط موجود در پشت بام سر ریز می کند. و دلیل آن این است که آب شهر وارد سیستم آب در گردش دیگ ها یا چیلرها شده است.

  • شرکت تیلار
  • ۰
  • ۰
منبع کویل دار یا منبع دوجداره
 1394/06/01  بدون نظر  تجهیزات موتورخانهمنبع کویل دار  

منبع کویل دار یا منبع دوجداره؟؟؟

شاید برای بسیاری از کسانی که از موتورخانه استفاده می کنند این سوال پیش آید که منبع دوجداره بهتر است یا منبع کویل دار؟؟؟ جواب این سوال می تواند وابسته به پارامترهای مختلفی مانند ظرفیت استفاده، مکان استفاده، زمان استفاده، مصرف ساکنین یک ساختمان، هزینه و یا دیگر موارد باشد. در اینجا با برتری هرکدام از این دو نوع منبع آبگرم موتورخانه تصمیم را به عهده ساکنین یک ساختمان واگذار می کنیم که بین این دو نوع منبع آن که بهتر است را انتخاب کنند.

شماتیک منبع دو جداره ساختمان

شماتیک یک منبع کویل دار ساختمان

 

مقایسه منبع دوجداره و منبع کویل دار

مقایسه هزینه خرید

از نظر هزینه با یک ظرفیت مشخص معمولا هزینه منبع کویل دار با ضخامت ورق ذخیره یکسان با منبع دوجداره بیشتر است. چرا که در یک منبع کویل دار کویل‌های مسی و صفحه لوله و کلگی چدنی و فلنج نصب می گردد که هزینه کلی یک مخزن را نسبت به منبع دوجداره افزایش می دهد.

از طرفی استفاده از منبع کویل دار ایستاده نسبت به منبع کویل دار خوابیده و منبع دوجداره نیز هزینه بیشتری دارد زیرا منبع کویل دار ایستاده نیازمند پمپ در گردش و کویل مسی بیشتری برای ایجاد بازده مناسب است.

پس به طور خرید یک منبع کویل دار هزینه بیشتری را نسبت به منبع دوجداره دارد.

ظرفیت استفاده از منبع و بازده حرارتی

با بزرگتر شدن منبع آبگرم مورد استفاده برای ساختمان، برای انتقال حرارت بیشتر نیازمند سطح حرارتی بیشتری بین آب گرم مصرفی و آب داغ در گردش است. این سطح در منبع دوجداره از طریق جداره دوم و در منبع کویل دار از طریق لوله های مسی تامین می گردد. با افزایش اندازه منبع، نسبت سطح به حجم در منبع دوجداره کاهش می یابد و به دنبال آن بازده منبع دوجداره کاهش می یابد. به طور کلی تا ظرفیت 600 لیتر بازده حرارتی منبع دوجداره و کویل دار تقریبا یکسان است. اما تا هزار لیتر این مقدار کمی کاهش پیدا می کند.

طبق مقررات ملی ساختمان، در صورتی که ظرفیت مخزن 1000لیتر یا بیشتر باشد باید از منبع کویل دار برای منبع آبگرم موتورخانه استفاده کرد و استفاده از منبع دوجداره درست نیست. پس استفاده از منبع کویل دار در ظرفیت های بالاتر نسبت به منبع دوجداره ارجحیت دارد. از طرفی منبع کویل دار مصرف سوخت کمتری نسبت به منبع دوجداره دارد.

مکان استفاده و آب مورد استفاده

ممکن است آبی که استفاده می کنید دارای املاح معدنی کمی باشد و این مساله در رسوب و خوردگی امتیاز مهمی محسوب می شود. رسوب و خوردگی دلایل تعویض یک منبع آبگرم است. در جایی که خوردگی بسیار زیاد است استفاده از منبع انتخاب را سخت تر می کند زیرا هزینه منبع دوجداره کمتر است و بهتر است از منبع دوجداره استفاده گردد که هنگام تعویض هزینه کمتری متحمل کاربران شود.

در صورتی که در آب رسوب زیادی وجود داشته باشد، کویل مسی نیازمند اسیدشویی است. البته اسیدشویی تا دو یا در موارد نادری در 3 نوبت قابل انجام است و بعد از هربار اسیدشویی به دلیل خوردگی سطح کویل استعداد جذب رسوب بیشتر می گردد. لذا در مواردی که آب مورد استفاده دارای املاح زیادی است بهتر است از منبع دوجداره استفاده شود.

مصرف کاربران

یکی از مواردی که می تواند موثر باشد فرهنگ کاربران برای مصرف آب گرم است. تصور کنید در جایی که مصرف آب زیاد باشد بهتر است از منبع کویل دار به جای منبع دوجداره استفاده کرد. زیرا با استفاده از کویل بیشتر می توان بازده حرارتی منبع را افزایش داد و درنتیجه از کمبود آب در موارد مورد نیاز جلوگیری کرد.

لذا استفاده از منبع کویل دار به جای منبع دوجداره در ظرفیت های یکسان ولی با استفاده از کویل بیشتر توصیه می گردد.

هزینه تعمیر و نگهداری

به طور کلی هزینه تعمیر و نگهداری منبع کویل دار بیشتر از منبع دوجداره است. تنها مشکل ایجاد شده برای منبع دوجداره خوردگی و پوسیدگی است که باید به موقع تعویض گردد. اما منبع کویل دار نیازمند اسیدشویی، تعویض کویل و تعویض مخزن است. این تعمیر ممکن است در منابع ایستاده بیشتر باشد و پمپ نیز نیازمند تعویض باشد.

به طور کلی هزینه تعمیر و نگهداری در منبع کویل دار بیشتر از منبع دوجداره است.

هزینه تعویض منبع کویل دار و دوجداره

هزینه تعویض منبع کویل دار ایستاده معمولا از منبع دوجداره و منبع کویل دار خوابیده کمتر است. در صورتی که قصد دارید به جای منبع دوجداره از منبع کویل دار یا برعکس استفاده کنید ممکن است هزینه های بیشتری را بابت تعویض لوله کشی پرداخت کنید. در صورتی که از مخزن قبلی خود به خوبی پاسخ گرفته اید پیشنهاد می شود که به فکر افزایش ظرفیت و یا تغییر نوع مخزن نباشید و مخزن قبلی را جایگزین کنید.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

  • شرکت تیلار
  • ۰
  • ۰
قیمت روز منابع دو جداره را قبل از خرید از شرکت استعلام کنید که از قیمت دقیق هر محصول خبر داشته باشید!HR.AZARSHAB
 QUOTE  1394/05/11  بدون نظر  تجهیزات موتورخانهمنبع دوجداره  

لیست قیمت منبع دو جداره

کلیک صنعت سازنده ی منابع آب گرم کن دو جداره با ظرفیت های استاندارد، طراحی خود را با در نظر گرفتن کلیه اصول مهندسی و استانداردهای موجود انجام می‌دهد. تجهیزات کارگاه های کلیک صنعت این گروه را در تامین سفارشات شما مشتریان عزیز در امر ساخت و طراحی تمامی تجهیزات موتورخانه های گرمایشی و سرمایشی توانا ساخته است. برای دیدن کاتالوگ و لیست قیمت منبع دو جداره کلیک صنعت بر روی لینک زیر کلیک کنید.

با اطمینان خرید کنید!

دانلود لیست قیمت و کاتالوگ منبع دو جداره

لیست قیمت منبع دو جداره موتورخانه از تاریخ 26 خرداد 1398
لیست قیمت منبع دو جداره موتورخانه از تاریخ 26 خرداد 1398

 

لیست قیمت منبع کویل دار خوابیده از 26 خرداد 1398
لیست قیمت منبع کویل دار خوابیده از 26 خرداد 1398
لیست قیمت منبع کویل دار ایستاده از تاریخ 26 خرداد 1398
لیست قیمت منبع کویل دار ایستاده از تاریخ 26 خرداد 1398
  • شرکت تیلار
  • ۰
  • ۰

منبع دوجداره


منبع دوجداره
 1394/05/11  بدون نظر  تجهیزات موتورخانهمنبع دوجداره  

منبع دوجداره

فروش منبع دوجداره کلیک صنعت (66314461-66313019)، معتبرترین تولید کننده منبع دوجداره، سازنده و راهنمای خرید منابع آب گرم کن دو جداره با ظرفیت های استاندارد، طراحی خود را با در نظر گرفتن کلیه اصول مهندسی و استانداردهای موجود انجام می‌دهد. تجهیزات کارگاه های کلیک صنعت این گروه را در تامین سفارشات شما مشتریان عزیز در امر ساخت و طراحی تمامی تجهیزات موتورخانه های گرمایشی و سرمایشی توانا ساخته است. برای دیدن کاتالوگ و لیست قیمت منبع دو جداره کلیک صنعت بر روی لینک زیر کلیک کنید.

منبع دو جداره چیست؟

منابع آب گرم شامل دو نوع هستند. یا به صورت مستقیم خواهد بود که از این جمله می توان به آبگرمکن های خانگی اشاره کرد. یا به صورت غیر مستقیم هستند که در تماس مستقیم با شعله قرار نمی گیرند. منبع دو جداره از جمله آبگرمکن های غیر مستقیم است.

کار منبع دو جداره در موتورخانه چیست؟

وظیفه منابع دو جداره در موتورخانه تامین آب گرم مصرفی داخل ساختمان است. این آبگرمکن که در اغلب ساختمان های حرارت مرکزی دیده می‌شود، از دو استوانه تو در تو تشکیل شده است. آب داغ یا بخار تهیه شده در دیگ به جدار خارجی منبع ارسال شده و آب موجود در استوانه داخلی را گرم می کند. این منبع دقیقا مانند یک مبدل حرارتی دو لوله ای کار میکند که دارای مخزن ذخیره است.

برآورد مقدار حجم منبع دو جداره

برای برآورد میزان حجم مورد نیاز یک منبع به اطلاعاتی از قبیل تعداد نفرات ساختمان، تعداد شیرهای مصرفی، نوع کاربری یک ساختمان، ضریب تقاضا برای افراد یا سکنه یک ساختمان نیاز است. مثلا برای 10 واحد مسکونی که هر کدام حدود یک حمام و سرویس بهداشتی معمولی و یک سینگ ظرفشویی دارند، یک منبع 1000 لیتری دو جداره کفایت می‌کند.

راندمان و بازده منبع حرارتی دو جداره

راندمان حرارتی منابع دو جداره حدودا 95 درصد است. در یک موتورخانه، موقعیت منبع دو جداره به طول واضح نشان داده شده است.

ظرفیت منبع دو جداره

ظرفیت نامی منابع دو جداره با توجه به کاربری های متفاوت فرق می کند. همچنین با توجه به اینکه محل قرارگیری منابع دو جداره بسیار متفاوت است، اندازه های هندسی منابع دو جداره بر حسب استاندارد خاصی نیستند. فقط نوع این مخازن و ابعاد آن به صورتی ساخته می‌شود که با توجه به ابعاد ورق گالوانیزه موجود در بازار، کمترین میزان اتلاف ورق را داشته باشد. لذا طول این منابع معمولا مضربی از 1 متر یا 1.25 متر یا 1.5 متر است.

البته حجم مورد نیاز منبع را با توجه به حجم جداره داخی منبع دو جداره می توان به دست آورد. ظرفیت های 300 لیتری تا 2000 لیتری ظرفیت های رایج منابع دو جداره است. میزان ظرفیت آبگرمکن مصرفی پس از محاسبه کامل مصرف کننده ها به دست خواهد آمد که با توجه به تعداد مصرف کننده ها و نوع کاربری متفاوت است. ظرفیت آبگرمکن دوجداره پس از محاسبه در محاسبه ظرفیت دیگ موثر است که باید در این قضیه لحاظ شود.

جنس منبع دو جداره

جنس ورقه منابع آبگرمکن دوجداره معمولا آهن گالوانیزه است. که از ورق ST37 فولاد مبارکه اصفهان است و در کارخانجات شمس آباد قم به صورت گرم گالوانیزه می‌شود. ورق این نوع منبع، با توجه به اینکه فشار بالایی در آن ها جریان ندارد، ضخامت بالایی ندارد و معمولا از یک 8 میلیمتر تجاوز نمیکند. ولی با این حال باید توجه کرد که در تامین جنس این نوع ورق، حتما از آهن گالوانیزه گرم استفاده شود تا از عمر آن کاسته نشود و هم اینکه قسمت گالوانیزه روی منبع از بین نرود.ضخامت ورقه های منبع دو جداره2 تا 3 میلیمتر برای جداره بیرونی و 4 تا 5 میلیمتر برای جداره داخلی است.

استفاده از کپ های خارجی به صورتی است که معمولا یک میلیمتر بیشتر از ضخامت داخلی است. یعنی در صورتی که ضخامت بدنه 5 میلیمتر است بهتر است که ضخامت عدسی یا درپوش انتهایی مخزن 6 یا 8 میلیمتر باشد که بسته به نیاز و سفارش مشتری انجام خواهد شد. چرا که در ساخت امکان رشد ترک و کشیدگی کپ وجود دارد. دلیل بیشتر بودن ضخامت داخلی این است که فشار داخلی به مراتب بیشتر است. فشار داخلی این منبع، برابر با فشار آب شهر یا کمی بیشتر (معمولا در حد 4 بار خواهد بود).

استاندارد طراحی منابع آب گرم ذخیره

  • ASME : American Society of Mechanical Engineering
  • BS : British Standard
  • ASHRAE : American Society of Heating, Refrigerating, and Air Conditioning Engineering

نرم افزارهای مورد استفاده جهت طراحی بدنه منبع آب گرم ذخیره

  • کتیا CATIA
  • Solidworks
  • PVElite
  • Inventor

نکات فنی طراحی منبع آبگرم ذخیره کویل دار یا دو جداره

  • در تاسیسات بزرگ بهتر است به جای یک منبع از دو یا چند منبع که در مجموع همان ظرفیت را داشته باشند استفاده شود تا در صورت خرابی و تعمیر یکی از منابع، ساختمان از آب گرم بی نصیب نماند.
  • برای تسریع گرمایش آب باید طول منابع دو جداره به نسبت قطرشان زیاد باشد تا سطح تبادل حرارت افزون گردد.
  • جهت جلوگیری از تلفات حرارتی منبع حتما باید آن را عایق پیچ نمود.

پیشنهاد کلیک صنعت

تجربه نشان داده است که منابع آبگرمکن دوجداره و کویل دار و مخازن استوانه‌ای، بیشتر از ناحیه عدسی‌ها شروع به پوسیدگی و خوردگی می‌کنند. دلیل این مساله کشیدگی و ترک‌های بسیار ریزی است که در ساخت عدسی‌ها اعمال شده و تنش‌های زیادی را در آن ایجاد می‌کنند که به چشم دیده نمی‌شود. به همین دلیل استفاده از عدسی با یک نمره بالاتر می‎تواند عمر منبع را تا 5 سال بیشتر افزایش دهد.

مقایسه منبع دو جداره و منبع کویل دار

منبع دو جداره و منبع کویل دار، هر دو از انواع منبع آبگرم موتورخانه هستند و روش طراحی ظرفیت هردو به یک صورت است و همینطور آب خروجی هر یک نیز متفاوت نیست. اما چند تفاوت عمده برای منبع دوجداره و منبع کویل دار وجود دارد.

منبع_دوجداره

منبع دوجداره از دو لایه تشکیل شده است. لایه داخلی که همان جداره منبع ذخیره است همیشه ضخیم تر از لایه خارجی است. در این قسمت مقدار آب ذخیره شده وجود دارد که توسط جداره خارجی گرم می شود. جداره خارجی مانند جاکت اطراف جداره داخلی پوشیده شده است و ضخامت آن کمتر است. این جداره مسئولیت انتقال گرما از طریق سطح حرارتی مشترک به آب مخزن را دارد. در این لایه آب داغ دیگ، که به آن آب داغ و شوفاژ نیز می گویند، داخل جداره جریان یافته و باعث گرم شدن آب مصرفی می شود.

منبعکویل دار

منبع کویل دار همان وظیفه منبع دوجداره را دارد. با این تفاوت که نقش گرم کردن آب درون مخزن به جای جداره دوم توسط کویل های مسی لوله ای انجام می گیرد که در درون مخزن قرار داده می شود. بازده این مخزن از منبع 800 لتیری به بالا بیشتر از مخزن دوجداره است و طبق استاندارد ملی ساختمان مخازن بزرگ تر از 800 لیتر باید برای گرم کردن از منبع کویل دار استفاده کنند.منبع کویل دار ایستاده و خوابیده فقط یک تفاوت با یکدیگر دارند و آن نحوه نصب آن ها است. منبع کویل دار ایستاده در جاهایی نصب می گردد که معمولا جای کافی وجود ندارد.

نصب منبع دوجداره و کویل دار و عوامل موثر بر آن

در نصب منبع دو جداره و منبع کویل دار عوامل بسیار زیادی وجود دارد. در اینجا به چند عامل در نصب منبع دو جداره اشاره می شود.

  1. آیا برای جابه جایی تا محل نصب باید از مسیر پله گذر شود؟
  2. آیا محل عبور و موتورخانه تنگ است یا جای ازادی دارد؟
  3. آیا لوله های متصل به منبع دو جداره فرسوده هستند؟
  4. آیا عایق کاری برای منبع قبلی انجام شده است؟
  5. آیا اتصالات مهره ماسوره ای یا فلنج دار است؟
  6. آیا برای عبور مخزن نیاز به باز کردن مشعل، پمپ یا کلکتور است؟
  7. آیا منبع دوجداره در ارتفاع بالایی قرار دارد؟
  8. آیا نیاز به تعویض لوله ها نیز هست؟
  9. آیا سقف محل نصب کوتاه است؟
  10. آیا محلی برای نصب جرثقیل مانند تیرآهن، لوله گاز ساپورت دار یا هر گونه سازه ای وجود دارد؟
  11. منبع مورد نظر به صورت خوابیده است یا ایستاده؟
  12. منبع مورد نظر چه حجمی و چه ضخامتی دارد؟

پاسخ این سوالات می تواند هزینه و سختی کار نصب منبع مورد نظر را مشخص کند که معمولا بازدید توسط کارشناس قابل رویت است.

  • شرکت تیلار